Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT | Monri WSPay

Transakcije pokrenute od strane trgovca - CoF MIT

Obzirom na nadolazeću primjenu PSD2 regulative, najveća promjena u e-comm poslovanju događa se upravo pri ovom tipu transakcija.

 

Što su MIT (Merchant Initiated Transactions) tokenizivane transakcije?

Nakon što je kupac kod prve kupovine napravio potvrdu da se slaže sa Uslovima korišćenja i da odobrava čuvanje kartice, na WSPay-u koji je PCI DSS L1 certifikovano okruženje, za buduća plaćanja pokrenuta od strane vas kao Trgovca, moguće je inicirati MIT transakcije koje se sprovode bez aktivnog sudjelovanja vlasnika kartice (kupca).

 

Takva plaćanja mogu se dogoditi u sledećim slučajevima

Ponavljajuće transakcije (Reccuring transakcije) za fiksne iznose definisanog roka plaćanja - tačno određeni iznos u tačnim intervalima po unaprijed dogovorenom rasporedu (dnevno, sedmično, mjesečno ili godišnje).

Direktno plaćanje (Direct payment) za transakcije koje se sprovode sa varijabilnim ili promjenjivim iznosima.

Postepeno ovlašćenje (Incremental authorization) za transakcije koje se pokreću na temelju ugovora trgovca i kupca, nemaju zadati iznos niti dužinu trajanja (do otkaza ugovora).

 

Kako se sprovodi transakcija pokrenuta od strane trgovca

Iako je važno pridobiti kupca da inicira prvobitnu transakciju (CIT CoF), uzmite u obzir da će se većina transakcija koje se dogode tokom trajanja recurring transakcija (ponavljajućih transakcija) događati kada kupac nije aktivno uključen u transakciju – ne unosi podatke sa kartice, u gornjoj šemi označeno žutom strelicom.

Ponavljajuće transakcije odličan su način da zadržite kupce jer se smanjuje mogućnost odustajanja zbog zaboravnosti kupca da na vrijeme produži uslugu ili nemogućnosti da na vrijeme ponovno upišu podatke sa kartice.

Dakle, ako želite zadržati svoje kupce i osigurati da svoje uplate primate na vrijeme, bilo bi najbolje koristiti uslugu WSPayCaP kako bi mogli automatski primjenjivati inicirane transakcije. Morate biti sigurni da vaši kupci znaju koji su vaši uslovi poslovanja te da mogu otkazati u bilo kojem trenutku.

Koje djelatnosti mogu primjenjivati MIT CoF transakcije:

Osiguranja, Rent a car, najam bicikala, dostavne službe, retail, telekomunikacione kompanije, iznajmljivanje smještaja (hosteli, privatni iznajmljivači) – sve su to djelatnosti kojima će primjena MIT CoF olakšati i poboljšati poslovanje kao i proces naplate usluga.

PREDNOSTI:

  1. Jednostavna i redovna naplata bez ponovljenog pokretanja WSPayForme
  2. Trgovci ne moraju tražiti dodatnu autentikaciju kupca pri svakoj pokrenutoj transakciji
  3. Jednostavna implementacija usluge
  4. Sigurno plaćanje i za Trgovca i za Kupca jer se sprovodi SCA, a odgovornost za plaćanje je na kupcu
  5. Brigu o sačuvanoj kartici u PCI DSS L1 okruženju preuzima WSPay i svi su podaci zaštićeni

Tokenizovane transakcije pokrenute putem WSPayForme početkom 2021. godine, a pokretane od strane trgovaca, biće u potpunosti usklađene sa svim pravilima PSD2 regulative u načinu označavanja vrste transakcije koja je pokrenuta (te mogućim primjenama SCA izuzeća) i na koji način će biti komunicirana prema banci/kartičaru.

 

AKTIVIRAJTE USLUGU COF VEĆ DANAS

 

Ako već imate TOKENIZACIJU i naplatu tokenima, provjerite da li ste u kategoriji CoF CIT ili CoF MIT transakcija i koje izmjene ćete morati napraviti u komunikaciji.

Ukoliko niste sigurni da li Vam treba CoF i ako želite dodatne informacije obratite nam se na mail i mi ćemo Vam pomoći.

CookiePostavke kolačića